DAJENNE WIJNGAARDE, KUNSTENARES

dajenneDajenne Wijngaarde

Mijn grote passie, en inmiddels ook werk, is schilderen. Als kind kon ik eerder tekenen dan schrijven. Vanaf mijn 18e begon ik met verf en ontwikkelde ik mijn schilder talent. Vooral als hobby. Tot ik beseft dat ik niks liever zou willen dan van mijn hobby mijn werk te maken.

Ik vond dat ik hiervoor eerst goed moest worden en ik ging in de leer bij internationaal kunstenaar Gé Nijhuis. Hij is inmiddels helaas overleden, maar heeft mij wel alle kneepjes van het vak bijgebracht, tot aan zijn dood toe. Hij heeft mij gestimuleerd van het schilderen mijn beroep te maken. En dat doe ik nu. Sinds 2010 heb ik een mooie atelierruimte. Hier geef ik schilderles aan zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast maak ik eigen werken.

In 2018 ben ik mij meer gaan specialiseren in realisme. Na een studie van speciale technieken ben ik weer volop eigen werken gaan maken. Ik heb mijn technieken zo kunnen verbeteren dat je in mijn werken niet alleen een mooie schilderij ziet, maar ook de sfeer en geur kunt proeven.

Marita Lether

img-20140315-wa0000Rond mijn 25e ben ik begonnen met schilderen. In het Muzisch Centrum heb ik verschillende cursussen gevolgd. En ik heb een opleiding voor illustratief tekenen gedaan. In mijn schilderijen maak ik veel gebruik van allerlei materialen, kleuren en woorden.

Vanaf maart 2014 werken Dajenne Wijngaarde en Marita Lether samen. Aangezien wij weg zijn van oude VW-busjes en andere oltimers zijn we deze op verschillende manieren gaan schilderen. En niet alleen op het doek maar ook op andere materialen.
Door onze samenwerking inspireren wij elkaar waardoor onze creatieve brains overuren maken. Hierdoor ontwikkelen wij onszelf wat resulteert in mooie kunstprojecten en nieuwe unieke werken.

Vanaf januari 2016 zijn onze twee bedrijven één geworden en gaan wij verder met Atelier Wijngaarde als V.O.F.. Marita-Art is nu een onderdeel van Atelier Wijngaarde. Dajenne Wijngaarde houdt zich hoofdzakelijk bezig met schilderlessen, masterclasses, opdrachten en eigen werken. Marita Lether houdt zich hoofdzakelijk bezig met workshops, gadgets, opdrachten en eigen werken. Voor meer informatie klik hier. Bekijk ook onze webshops.

VOLG ONS OP FACEBOOK

Nieuwsbrief! Ja graag!

Button Meld je aan